Griplex - yksi hanska joka säähän!

Griplexin tarina

Tarina Griplex-golfhanskojen taustasta

Aktiiviset seniorigolfarit Veijo ja Ritva Hämäläinen, ovat tehneet lukuisia golfmatkoja eri puolille maapalloa. Marraskuussa 2011 matka suuntautui Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Juuri ennen kotilennon alkamista lähellä Sydneyn lentokenttää sijaitsevassa golfshopissa Veijon huomio kiinnittyi hyvin erinäköiseen golfhanskaan. Kämmenpuolella ja sormissa oli kirjaimia sekä muita pisteitä, joiden materiaalin sanottiin olevan synteettistä silikonia. Hanska tuntui hyvältä käteen ja silikonipisteiden ansiosta pito mailan gripistä erinomaisen napakalta. Veijo osti hanskan ja toi mukanaan Suomeen.

Varsinainen koekäyttö alkoi seuraavana keväänä aluksi lähinnä kosteissa olosuhteissa tai sateella. Pito oli hyvää eikä hanskaa tarvinnut kastella, kuten usein sadehanskoja kehotetaan tekemään. Hanska säilytti hyvin muotonsa ja kuivui nopeasti. Vähitellen Veijo huomasi käyttävänsä samaa hanskaa usein myös kuivalla kelillä, eikä se tuntunut mitenkään hiostavalta. Hanskaa tuli käytetyksi viiden vuoden aikana kymmeniä golfkierroksia vuosittain. Toki silikonipisteet ovat kuluneet eikä pito ole alkuperäisen veroista, mutta muutoin hanska on aivan ehjä. 

Tammikuussa 2017 Hämäläisten tytär Heli teki matkan Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Hän toi mukanaan muutamia uusia miesten ja naisten hanskoja. Kevät-talvella Veijo sai idean: Voisiko näitä hanskoja tuoda myös Suomen markkinoille? Golfataanhan täällä usein kosteilla ja myös sateisilla keleillä. Noin puolen vuoden intensiivisen työstämisen jälkeen ensimmäinen erä Hämäläisten perheen omistaman Aida Oy:n rekisteröimiä ”Griplex Silicone Golf Gloves”-hanskoja saapui Suomeen elokuussa 2017. Syksyn aikana hanskoja testattiin ja saatiin hyviä käyttökokemuksia erilaisilta pelaajilta 

Griplex-hanskojen ominaisuuksia on kehitetty alkuperäisistä ja niissä on silikonipisteiden avulla hyvä pito. Microfiber-materiaali on joustava, käteen istuva ja se sietää hyvin kosteutta. Griplex-hanskat ovat myös käsinpesun kestäviä ja ne kuivataan luonnollisesti.
Veijo ja Ritva ovat testanneet Griplex-hanskojen uusia ominaisuuksia monilla matkoillaan ympäri maailmaa. Marraskuussa 2017 he käyttivät hanskoja lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa Amerikan matkallaan Floridasta Teksasiin. Hanskoja testattiin 17 kierroksen aikana Meksikon lahden ympärillä. Hanskat toimivat erinomaisesti myös kuivissa olosuhteissa. 
Tammikuussa 2018 Veijo ja Ritva kävivät Kiinassa tutustumassa tehtaaseen, jossa Griplex-hanskoja tehdään ja samalla pelasivat muutamia kierroksia alueen golf-kentillä esim yhdellä Mission Hillsin kentällä.