Tilaa Uutiskirje ja olet ajantasalla Griplexin tapahtumista!

Griplexin tarina

Tarina Griplex-golfhanskojen taustasta

Aktiiviset seniorigolfarit Veijo ja Ritva Hämäläinen, ovat tehneet lukuisia golfmatkoja eri puolille maapalloa. Marraskuussa 2011 matka suuntautui Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Juuri ennen kotilennon alkamista lähellä Sydneyn lentokenttää sijaitsevassa golfshopissa Veijon huomio kiinnittyi hyvin erinäköiseen golfhanskaan. Kämmenpuolella ja sormissa oli kirjaimia sekä muita pisteitä, joiden materiaalin sanottiin olevan synteettistä silikonia. Hanska tuntui hyvältä käteen ja silikonipisteiden ansiosta pito mailan gripistä erinomaisen napakalta. Veijo osti hanskan ja toi mukanaan Suomeen.

Varsinainen koekäyttö alkoi seuraavana keväänä aluksi lähinnä kosteissa olosuhteissa tai sateella. Pito oli hyvää eikä hanskaa tarvinnut kastella, kuten usein sadehanskoja kehotetaan tekemään. Hanska säilytti hyvin muotonsa ja kuivui nopeasti. Vähitellen Veijo huomasi käyttävänsä samaa hanskaa usein myös kuivalla kelillä, eikä se tuntunut mitenkään hiostavalta. Hanskaa tuli käytetyksi viiden vuoden aikana kymmeniä golfkierroksia vuosittain. Toki silikonipisteet ovat kuluneet eikä pito ole alkuperäisen veroista, mutta muutoin hanska on aivan ehjä. 

Tammikuussa 2017 Hämäläisten tytär Heli teki matkan Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Hän toi mukanaan muutamia uusia miesten ja naisten hanskoja. Kevättalvella Veijo sai idean: Voisiko näitä hanskoja tuoda myös Suomen markkinoille? Ajatuksena oli tilata sikäläiseltä maahantuojalta pieniä eriä ja testata menekkiä. Vastaus oli, että jos aiot aloittaa maahantuonnin, niin sinulla pitää olla oma tuotemerkki ja markkinointibrandi sekä omat designit ja pakkaukset. Hän lupasi auttaa valmistajayhteyksissä. Alkoi kova suunnittelu- ja kehitystyö. Vaikeinta oli löytää tilanteeseen sopiva, tuotetta kuvaava merkki, jota ei olisi jo käytössä jossakin päin maailmaa. Noin puolen vuoden intensiivisen työstämisen jälkeen ensimmäinen erä Hämäläisten perheen omistaman Aida Oy:n rekisteröimiä ”Griplex Silicone Golf Gloves”-hanskoja saapui Suomeen elokuussa 2017. Syksyn aikana hanskoja testattiin ja saatiin hyviä käyttökokemuksia erilaisilta pelaajilta 

Griplex-hanskojen ominaisuuksia on jatkuvasti kehitetty. Niissä on silikonipisteiden avulla hyvä pito kaikissa olosuhteissa. (Joiltakin käyttäjiltä saatujen kokemusten mukaan hanskojen pito oleellisesti heikkenee, jos hanskat ovat "litimärät" ja mailojen gripit ovat luonnon kumia). Microfiber-materiaali on joustava, käteen istuva ja se sietää hyvin kosteutta.  Merkittäväksi ominaisuudeksi on osoittautunut se, että Griplex-hanskat voi myös pestä. Virallinen ohje on käsinpesu ja luonnollinen kuivaus, mutta käytännössä  myös konepesu 40 asteessa on toiminut ongelmitta. (ei kuivausrumpuun).
Veijo ja Ritva ovat testanneet Griplex-hanskojen uusia ominaisuuksia monilla matkoillaan ympäri maailmaa. Marraskuussa 2017 he käyttivät hanskoja lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa Amerikan matkallaan Floridasta Teksasiin. Hanskoja testattiin 17 kierroksen aikana Meksikon lahden ympärillä. Hanskat toimivat erinomaisesti myös kuivissa olosuhteissa. 
Tammikuussa 2018 Veijo ja Ritva kävivät Kiinassa tutustumassa tehtaaseen, jossa Griplex-hanskoja tehdään ja samalla pelasivat muutamia kierroksia alueen golf-kentillä esim. yhdellä Mission Hillsin kentällä. 

Griplex-tarina jatkuu edelleen

Keväällä 2021 on käynnistynyt jo viides toimintavuosi. Menekki on vuosittain lisääntynyt lähinnä sanan levitessä tyytyväisten käyttäjien kertoessa kokemuksistaan toisille pelaajille. Keväällä 2018 avattiin oma verkkokauppa Griplex.com, joka toimittaa nopeasti hanskoja koko maahan. Myös Griplex-hanskoja myyvien itsenäisten proshopien määrä on vähitellen lisääntynyt.

 

Vaikka tämä onkin "hyvän harrastuksen hyvä jatke", niin etenkin Veijolle prosessi on merkinnyt valtavan määrän uusien asioiden omaksumista, kuten verkkokaupan rakentaminen, markkinointi, alan rakenteiden tiedostaminen, tuotekehittelyn toteutus valmistajan kanssa, pakkausten suunnittelu jne. Veijo on "joutunut" menemään mukaan jopa FB-kuvioihin, tosin kynnys oli korkea. Ilman tyttären Helin osaamista digitaalisella puolella moni asia olisi jäänyt toteutumatta. Ja onneksi Ritva on hoitanut firman taloushallinnon ja kirjanpidon. Kait se vanha sanonta tässäkin pätee, että "Vierivät kivet eivät sammaloidu".

Uusi Pro-hanska

Griplex-hanskat ovat pysyneet perusilmeeltään samoina aloittamisesta v. 2017 lähtien. Kesällä 2021 aloitettiin uuden hanskamallin suunnittelu yhdessä valmistajan kanssa. Kiinan tiukkojen korona-rajoitusten vuoksi matkustaminen paikan päälle ei ollut mahdollista ja kaikki työ jouduttiin tekemään sähköpostin ja kuvien välityksellä. Perinteisen Classic-hanskan rinnalle syntyi uusi hanska, jonka mallinimeksi tuli Pro. Siinä yhdistyvät kämmenpuolen silikonipisteiden antama hyvä pito ja selkäpuolen mikrokuitumateriaalin keveys, joustavuus ja hengittävyys. Uudesta Pro-mallista tuli vuoden 2022 suosikkihanska.

Muutosten syksy 2022

Aida Oy:n ja Maili Soukka Tmi:n kesken tehdyllä kaupalla Griplex-hanskojen liiketoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Maili Soukka Tmi:lle 1.12.2022. Perusteena kaupalle olivat mm:

Griplex-hanskat ovat saavuttaneet kuuden vuoden sinnikkään kehitystyön tuloksena pienehkön, mutta vakiintuneen markkina-aseman sekä tunnettuuden alalla. Palaavien asiakkaiden eli uudelleen ostavien osuus on koko ajan kasvanut.

Aida Oy:n perustajaosakas, toimitusjohtaja Ritva Hämäläinen menehtyi 4.10.2022. Tästä aiheutuu erilaisia muutoksia perheen puitteissa ja myös Aida Oy:n osalta.

Täytän ensi toukokuussa 82 vuotta. On aika luopua ”hyvän golfharrastuksen hyvästä jatkosta”. Olen nauttinut suuresti Griplex-vuosista ja jatkan toki aktiivisena Griplex-hanskojen loppukäyttäjänä.

Kauniit kiitokset kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille mieleenpainuvista vuosista Griplex-hanskojen parissa.

Toivotan Maili Soukalle erinomaista menestystä Griplex-hanskojen maahantuonnissa ja markkinoinnissa. Uskon hänen jatkavan ansiokkaasti Griplex-tarinaa tulevina vuosina.

Veijo Hämäläinen

 

GRIPLEX-tarina saa jatkoa

Olen seurannut lähes alusta alkaen Veijon perusteellista paneutumista Griplex-hanskaan, sen kehitystyöhön sekä markkinointiin.

Itse olen käyttänyt hanskaa jo vuosia ja havainnut erittäin toimivaksi ja kestäväksi käytössä. Saamani kertomukset ja palaute on ollut positiivista.

Joten kun Veijo kesällä 2022 kyseli halukkuuttani jatkaa liiketoimintaa ei minun kauan tarvinnut miettiä kun sanoin ottavani liiketoiminnan vastuulleni. Joten 1.12.22 alkaen Griplex on ollut minun toiminimeni alla tapahtuvaa toimintaa.

Olen itse aktiivinen golffari; pelaan ja kilpailen paljon eri kentillä, osallistun aktiivisesti oman seurani toimintaan sekä olen jo monta vuotta toiminut Suomen Golfsenioreiden toiminnassa taustalla. Joten Griplex-hanskat ovat hyvin toimiva lisä tähän kaikkeen.

Toivon Griplexin myötätuulen jatkuvan ja löytävän lisää käyttäjiä. Valikoima pysyy ennallaan, toki alan kehitystä tulen seuraamaan tarkoin. Otan palautetta vastaan mielelläni; niin positiivista kuin negatiivistakin - kaikki asiat vievät eteenpäin.

Haluan vielä kerran kiittää Veijoa saamastani mahdollisuudesta ja hienosta tuesta, toivottavasti minulla on paljon vuosia edessä Griplexin kanssa.

Maili Soukka